Zenélés a vízen

Láttam egy koncertet még amíg otthon voltunk bezárva a négy fal közé. A zenészek azt találták ki, hogy ha már nem lehet koncerteket, bulikat tartani, akkor is játszani fognak és online együtt lehetne a közönségükkel. Ez egy tök jó ötlet volt tőlük, hol levegőben, hol földön, hol pedig vízen zenéltek élő közvetítésben. A rajongók és akik a bulikon részt szoktak venni ők pedig otthon online lehettek velük. Mindenki kikapcsolódott, a zenész is, hogy játszhatott, hogy azt csinálta, amit nagyon szeret és a szenvedélye a zenélés, ami egyben a munkája is. A közönség pedig nem élvezhette a zenéjét, de talált rá alkalmat, és megoldást, hogy mégis eljusson a rajongóihoz. Ekkor tűnt fel számomra, hogy a Balatonon vitorláznak, és akkor gondoltam bele, hogy milyen jó is lehetne, ha én is ott lehetnék a Balaton közepén.

Úgy hozta a sors, hogy egy csapatépítőt kell megszerveznem, és mint olyan, minden ilyen közösségi megmozdulás során szeretem magamból kihozni a maximumot. Így nagy erőbedobással láttam neki a helyszín megtalálásához. De könnyebben is ment, mint gondoltam volna, hiszen adva volt az a vágy, ami már hónapok óta bennem volt, hogy vitorlázhassak a Balatonon. Ezt ki kell használjam, hogy van egy ilyen lehetőség, hogy a kollégákkal elmehetünk egy ilyen szuper helyre, és szerint nekik is nagyon tetszene az egész, és jó élményekkel távozna mindenki. Ezen az elven gondolkodva nem is a holt, hanem a hogyanon és a kivel tudom ezt megvalósítani mozgott már a fejemben.

Olyan szerencsém volt, hogy szembe jött velem a keresés közben egy oldal; https://balatonpro.hu/hajoberles-balaton/, mint egy isteni csoda úgy csapott ez bele, mint egy telitalálat. Hiszen én pontosan ezt kerestem. Ahogyan elkezdtem olvasni a honlapot; https://balatonpro.hu/hajoberles-balaton/ máris tudtam, hogy jó helyen vagyok, és hogy itt érdemes időt eltölteni azzal, hogy megismerem a cég által nyújtott szolgáltatásokat. Nem volt abban sem hiba, hogy milyen szuper dolgokat lehet a Balatonon csinálni, hogy ha van egy cég, akik azzal foglalkozik, hogy vitorlással kihajóztatja az emberek, és ott el lehet tölteni a Balaton közepén pár órát. Ilyen élmények szerintem mindenképpen összehozzák az embereket, és ténylegesen maradandó élményt biztosít egy ilyen hajózás, és a csapatot is összekovácsolja. Ahogyan olvastam az oldalon; https://balatonpro.hu/hajoberles-balaton/, több méretű ezáltal különböző nagyságú társaságok befogadására alkalmas hajókkal rendelkeznek. Mi egy kisebb csapat vagyunk, úgyhogy a kisebb hajó számomra teljesen elegendő. Abban kellett már csak reménykednem, hogy még az az időpont, amit kinéztem, az még szabad lesz és nem kell új időpontot gondolkodnom.

Azt a honlapon is olvastam, hogy érdemes jó előre bejelentkezni, főleg főszezonban, mert nagyon népszerű a vitorlázás. Félve hívtam/ írtam rá a cégre, hogy ugye még van szabad időpontjuk. Szerencsére volt, és nagyon kedvesen minden részletet meg tudtunk beszélni, amely a csapatépítésünk megszervezését nagyban elő tudta mozdítani. Ez a vitorlázás lesz az egyik program, mely a legnagyobb attrakció lesz a nap folyamán, de aki kedvet kap SUP-olásra annak még arra is lesz lehetősége. A Balaton kifogyhatatlan élményeket tud nyújtani, ami még jól jött, hogy a cég még kapitányt is biztosít számunkra hiszen közölünk senki nem tud vitorlás, de még akármilyen kis hajókat sem vezetni, úgyhogy biztosítanak számunkra kapitányt is.