Két pengetés között ricinusolaj rendelését is le lehet bonyolítani

A zene az életem része már gyerekkorom óta. Nagypapám trombitán játszott, anyukám zongorán. Az osztálytársaimmal és az öcsémmel alapítottunk is egy kis garázszenekart a gimiben – vagyis öcsi még akkor általános iskolába járt. Nyilván világhírnévre nem tettünk szert, de a zenélés szeretete nem kopott meg.

A nagyobb ünnepekkor, amikor mindannyian hazalátogatunk, szinte kötelező a „zenekari próba”. Anyáék nagyon rendesek voltak, mert a garázs továbbra is a hangszereinkkel van teli.

Ezek az úgynevezett próbák már nem csak az ökörködésről szólnak, hanem a felnőtt élet problémáiról, mint számlák, derékfájás, mit főzzünk vacsorára. Természetesen a problémákkal járó szépségekkel is.

Kata, a dobosunk legújabb hobbijáról, a szappankészítésről mesél épp, amikor a kanapéra huppanunk. Pár hónapja kezdett el ezzel komolyabb foglalkozni. Az alapelve, hogy természetes alapanyagokkal dolgozik, ezért mindent a Humanity Áruházból szokott megrendelni.

A Humanity fokozott figyelmet fordít a környezettudatosságra, az elmúlt években számtalan fejlesztéssel igyekeztek a műanyaghulladékot csökkenteni. A csomagolást papírzacskóval oldják meg, abból is az újrahasznosított verzióval. Amit muszáj műanyagba csomagolni, azt is igyekeznek a lehető leghamarabb lebomló fóliába tenni.

A termékpalettájukon csakis minősített termékeket találunk. Kata leginkább az organikus olajokat kedveli, így kifejezetten prémium minőségű szappanokat tud gyártani. Legújabb felfedezése a gyógyszerkönyvi tisztaságú, extra szűz ricinusolaj. Nézzétek meg a linket, unszol minket Kata, és már küldi is a közös chatünkbe: humanityaruhaz.hu/termek/ricinusolaj_szuz__castor_oil_gyogyszerkonyvi_tisztasagu

Ricinus communis, mondja affektálva, de el is neveti magát. Kata ezt elsősorban szappanokhoz használja, de mondja, hogy akár pakolásként, akár samponba vagy balzsamba keverve fantasztikus mértékben serkenti a hajnövekedést. Ezt tavasszal és ősszel igazán fontos beépíteni a rutinunkba.

Azért is kifejezetten jó a Humanity Áruház weboldala, mert több méretű kiszerelésben árusítják a termékeiket. A ricinusolajból is van 30 ml-es, 100 ml-es, 1 literes, 5 literes és 25 literes. Így akár mi is ki tudjuk próbálni könnyedén a terméket, nem csak ipari mennyiségben árusítanak.

Jó, ha tároláskor száraz hűvös helyre teszitek. Pannikám, drága, nálatok annyira hideg van a fürdőszobában, hogy a sárgás zöldes színű folyadék lehet, hogy kifehéredik. De nem kell megijedni, mert visszanyeri eredeti színét, ha felmelegszik.

Az öcsém hirtelen közbe is szólt Kata monológjába, mert teljesen el volt képedve az árakon. „Te, Kata! A humanityaruhaz.hu/termek/ricinusolaj_szuz__castor_oil_gyogyszerkonyvi_tisztasagu linken azt írják, hogy csak 328 Ft a 30 ml-es kiszerelés. Ez nem létezik, hogy ilyen olcsó!” De, de, mondja Kata. És folytatja tovább az infók átadását az árakról, a szállításról. Ingyenes szállítást 17 000 Ft összegű rendelés felett biztosítanak, egyébként pedig a szokásos GLS és Magyar Posta árakon vállalják a szállítást. Személyesen is át lehet venni, de az Békéscsabán van, így azért utaznod kell nem keveset, mondja nevetve. Ha nem akarsz a futárra várni, akkor a legérdemesebb a Posta csomagpont átvételi helyére kérni a csomagot. Talán úgy a legegyszerűbb.

Legnagyobb meglepetésünkre öcsi Kata monológja alatt telipakolta a kosarát és már szaladt is a bankkártyájáért, hogy az online vásárlást véglegesíteni tudja. Mi pedig nevetve visszaültünk a hangszerekhez jammelni.