Ha nem működik a fűtés, énekelni sem tudunk a barátaimmal

Hétvégenként mindig összeugrunk a haverokkal a garázsomban. Együtt szoktunk zenélni. Általában nem csak egyfajta zenét. Vannak itt retro, rock, pop és country slágerek is. A lényeg az, hogy mindannyian jól érezzük magunkat. Senki sem veszekszik a másikkal, nem akarunk fellépni. Úgyhogy nincsen dráma. A légkör azonban feszültebb kezdett lenni, mikor elromlott a garázs fűtésrendszere.

Bizony gondolhatjátok, hogy nem a legkellemesebb úgy pengetni a gitár húrjait, hogy nem érzed az ujjaidat. Kellemetlen volt így próbálnunk. Nekem még kellemetlenebb volt, mert mégis csak az én házamban romlott el valami.

Az egyik próba után a haverom megelégelte a folyamatos halogatást. Elküldött egy vizgazfutesszerelo24.hu/futesszereles című oldalt. Megköszöntem neki és megígértem, hogy amint lehetséges, megjavíttatom a fűtőrendszert. Persze ez csak egy üres ígéret volt, mert fel voltam készülve, hogy fél év alatt sem találok rendes szakembert.

Azért felmentem a Vízgázfűtésszerelő 24 oldalára. Igen, ide dobott a vizgazfutesszerelo24.hu/futesszereles link. Rákattintottam a főoldalukra, hogy kicsit tájékozódjak, milyen a cég általános képe. A szemöldököm felfele húzódott a meglepődéstől. Nem a szokásos 10 perc alatt összedobott igénytelen oldal fogadott. Döbbenetem folytatódott, mikor elolvastam, hogy mennyi ideje dolgoznak már az iparban.

Sokat számít nekem a tapasztalat mennyisége. Az, hogy tudhatom, nem csak valami amatőr hobbiszerelőket hívok a házamba. Egy ilyen kényes ügynél, mint a fűtésrendszer, nem lehet bízni csak úgy akárkiben. Egy tapasztalatlan szerelő akár még több gondot is okozhat. Ez a kiírás azonban arról, hogy már több évtizede foglalkoznak szereléssel, nagyon megnyugtatott.

Ezután következett egy újabb meglepetés. Azt állították, hogy SOS esetén akár egy órán belül is kiérkeznek. Na ilyet még nem is hallottam szakembereknél. Általában elérni is nehéz őket, nemhogy arra gondolni, hogy még aznap kijönnek megoldani a problémát. Nem szidni akarom a szakembereket, mert megértem, hogy rengeteg helyre kell egyszerre menniük. A Vízgázfűtésszerelő 24-nél azonban úgy tűnik, hogy vagy elég szakember dolgozott, vagy ennyire jól szervezték az idejüket.

A másik félelmem az volt, hogy nem teljesen értettem, hogyan működik a fűtésrendszerem. Ezért nem tudtam, hogy melyik menüpontot válasszam. Rámentem a barátomtól kapott vizgazfutesszerelo24.hu/futesszereles oldalra. Elkezdtem olvasni a rajta található szöveget és egy heuréka pillanatot éltem meg.

Pont az én kérdéseimre adtak válaszokat ebben a kategóriában. Mintha már csak előre tudták volna, hogy mennyire tudatlan az átlag ember ilyen szakmai ismeretet igénylő problémákban. Budapest külvárosában lakok, úgyhogy azt hittem, hogy bármilyen bíztató is ez az oldal, hozzám biztos nem fognak kijönni. Kiderült, hogy egész Pest megyében igénybe lehet venni őket. Döbbenetes volt.

Nem is értem, hogy a haverom hogyan tudott találni egy ennyire jó oldalt. Felhívtam először őt és megkérdeztem, hogy tényleg igazak-e a Vízgázfűtésszerelő 24 állításai. Mondta, hogy ő már többször hívta őket, ha valamilyen problémája volt. Mindig időben értek ki és nagyon barátságosak voltak.

Nem is kellett ennél több nekem sem. Kiválasztottam, hogy milyen problémával küszködök. Felhívtam az ott feltüntetett számot. Elmondtam nekik, hogy hol lakok és, hogy mivel lenne a gond. Mondták, hogy rendben, egy órán belül most ki is tudnak jönni. Nagyon boldog voltam. Az egész telefonbeszélgetés során azt éreztem, hogy jó emberekre bízom a fűtésszerelést. Óriási pozitívum volt nálam ez az emberi hangnem.

A szakemberek hasonlóan kedvesek és hozzáértők voltak. Következő héten, mikor átjöttek a haverjaim, teljesen le voltak döbbenve. Azóta, ha bármilyen problémám van, mindig a Vízgázfűtésszerelő 24 oldaláról kérek segítséget.