Ha betörnek a próbaterembe, az ember rájön, hogy a biztosítás jó dolog

Bár magam zenei karrierbe sose kezdtem, a zenét mindig is nagyon szerettem, és fontos része maradt az életemnek azután is, hogy kamaszkoromban elhatároztam, hogy én bizony nem fogok több zongoraórát venni.

Koncertekre most is rendszeresen járok, és néhány barátomnak zenekara is van. Tibi például egy kis jazz zenekar trombitásaként tevékenykedik, s egy alternatv zenei fesztiválon ismertem meg még évekkel ezelőtt.

Legutóbbi találkozásunk azonban kicsit nyomott hangulatban telt, mert Tibi elmesélte, hogy az aprócska stúdió lakást, amit próbateremként használtak, kirabolták nemrég, és sajnos még biztosítás se volt kötve az ingatlanra. Bútorokat, műszaki cikkeket és persze ami a legfájóbb, több hangszert is elvittek.

Mondta, hogy ezek után mindenképpen szeretnének biztosítást kötni, de mivel iszonyú leterhelt és elfoglalt a zenekar minden tagja, egyelőre csak a lakásbiztosítás ajánlatok online is kikutatható formáiról tájékozódtak.

Én ugyan nem voltam otthon sose a biztosítás témájában, viszont eszembe jutott, hogy egy ismerősöm, Géza nemrég pont azt újságolta, hogy milyen profi biztosításközvetítő csapatra bukkant a neten. Átküldtem hát Tibinek is a weboldalukat, meg elmeséltem neki azt is, hogy Géza miket mondott róluk.

Tibinek egyébként meg se fordult a fejében, hogy biztosításközvetítéssel jusson biztosításhoz, azonban így, hogy szóba került, már egészen jó ötletnek tartotta, hiszen kinek van ideje manapság mindenfajta segítség nélkül ténylegesen képbe kerülni a főbb biztosítók különféle termékei kapcsán.

Amikor Tibi elkezdte görgetni az oldalt, a lakásbiztosítás kalkulátoron azonnal megakadt a szeme, hiszen ez gyakorlatilag a piacon lévő lakásbiztosítás ajánlatok online és egyszerű szűrését teszi lehetővé, s neki pont valami ilyesmire volt szüksége.

És a Pannon Safe amellett, hogy 17 éves jelenlétével már jelentős szakmai tapasztalattal rendelkező cégnek mondható, a szektor olyan fontos szereplőivel áll kapcsolatban, mint például az Aegon, az Allianz, a Generali vagy a Groupama.

Tibinek egyébként az is nagyon szimpatikus volt, hogy a weboldalukon rengeteg praktikus információ van összeszedve, méghozzá tipográfiailag és stilárisan is könnyen fogyasztható formában. Felhívják a figyelmet például még arra is, hogy a lopásoknak külön halmazát képezik a besurranással és jóhiszemű beengedéssel kapcsolatos esetek, tehát ezekre külön oda kell figyelni, ha azt szeretnénk, hogy a biztosításunk ezekre is kiterjedjenek.

A dolog vége az lett, hogy Tibiéknek a cégen keresztül lett egy tökéletes biztosításuk, sőt, még az én nővérem, Juli is velük szerződött le, miután elmeséltem neki a történteket. Az már pedig csak hab volt a tortán, hogy az egész biztosítás kérdés kapcsán Juli végre megismerte Tibit, és még aznap kitalálták, hogy Juli beszállhatna vokálosként az egyik projektjükbe.