Fotogépes bohóckodás a zenei fesztiválon

A mostani helyzetre való tekintettel sajnos le kellett mondanunk mindenféle fesztiválról is, így a zenei kulturálódás, avagy kikapcsolódás sok résztvevős verziója egy ideig nem elérhető szórakozás. Ezt én nagyon sajnálom, imádtam fesztiválokra járni, új bandákat, együtteseket, énekeseket megismerni, és annak, hogy ezt személyesen teszed van egy varázsa. De mivel erre most nincs lehetőségünk, így nem marad más megoldás, mint az otthoni zenehallgatás. Ezt egyébként a szomszédaim nagy örömére (khm, bánatára?) nem szívesen teszem fülessel, szóval belövöm a hangberendezést és hadd szóljon.

A takarításhoz nagyon jól passzol a zene, így egyik nap ezt a kettőt kombinálva beleakadtam néhány régi fotóba. Logóval, évszámmal ellátott nagyobb méretű képek voltak, azt hiszem olyan 10×15-ös méretűek lehettek, körülbelül mint egy képeslap, azt hiszem. Először nem tudtam hova tenni, de aztán beugrott. Egy korábbi zenei fesztiválon a haverokkal egy fotogép mögé állva készítettük ezeket a baromi vicces képeket. Nyilván már nagyon jól éreztük magukat, ez abból jól látszik, hogy milyen fejeket vágtunk, és azt hiszem az összes kelléket magunkra aggattuk, amit a fotogép mellett felállított asztalon kínálgatott nekünk a gépet üzemeltető hölgy. Be is ugrott, hogy milyen kedves volt és milyen sok infót elmondott nekünk erről a fotogépről, mert hát persze rengeteg mindent tudtunk kérdezni. Elmondta, hogy bármilyen rendezvényre vagy eseményre vagy bulira is lehet őket hívni, mindig van tőlük valaki, aki ott marad végig az egész esemény ideje alatt, és persze korábban is érkeznek, beállítanak és előkészítenek mindent. Az esemény alatt pedig ahogy nekünk is segített, ugyanígy segítenek mindenhol, válaszolnak kérdésekre, segítenek a fotók elkészítésében.

Nagyon jó, hogy már van ilyen szolgáltatás is, főleg fesztiválokon, ahol valljuk be, nem jellemző, hogy olyan sokan józanok lennének, a bemozgó telefonokkal pedig aztán másnap mindenféle homályos képet találhatunk, csak jól sikerült fotót nem. Ez pedig egy fix állványon állt, így nincs semmi esély arra, hogy bemozduljon a kép, ez jól érződik a mi fotóinkon is, hisz mindegyik jól sikerült. Jó minőségű fotópapírra nyomtatja ki a gép a képeket, még most is ugyanolyan csúcs a fotó, mint amikor készült.

A fotókat nézegetve át is hívtam haverékat egy nappali zenehallgatásra és fesztiválos nosztalgia délutánra. Mutattam nekik is képeket, mondták, hogy nekik is megvannak ezek, és milyen jó, hogy ilyen aprósággal fel lehet eleveníteni a fesztiválos napokat. És milyen igaz! A fotogéppel készített szelfik megtalálása nélkül nem is jöttünk volna hirtelen össze. Már rögtön azon agyaltak, hogy szervezzünk mi egy kis házi buli jellegű összejövetelt és béreljünk ki néhány órára mi is egy szelfi gépet, úgy is hamarosan itt van Peti szülinapja, még apropó is lenne hozzá. A bérlésre az összeget pedig simán össze tudjuk dobni. Pár pillanat alatt mindenki a fotogép oldalát bújta, ment a vita, hogy elég-e a fehér háttér, válasszunk valami színeset a kínálatból, elég lesz ha 4 órára béreljük, vagy inkább legyen több? A nap végére meg is szavaztuk a dolgot, ki lett választva a megfelelő nap is, ami tényleg mindenkinek jó lesz, úgyhogy az oldalon található űrlapon kértünk is árajánlatot a saját kis ünnepségünkre. Azt hiszem, hogy ez egy igazán feledhetetlen születésnap lesz.