Egy koncert után is kaphatunk jó ötletet

A barátaimmal imádunk koncertekre járni. Na jó, nem csak koncertekre, hanem fesztiválokra is. A zenéhez való kötődésem valószínűleg nagyon messze nyűlik vissza egészen az általános iskoláig, ahol a barátaimmal kitaláltunk egy bandát és koncerteket szerveztünk magunknak. Így utólag visszagondolva nagyon viccesnek tűnik, de akkor komolyan vettük és elég sok időt eltöltöttünk vele.

Aztán a középiskolában a lázadó korszakban pedig elkezdtünk koncertekre járni. Mint oly sok kamasznak nekünk is a rock zene volt a kedvencünk. Aztán jöttek a fesztiválokra is, de persze a zenei ízlésünk megváltozott, mert manapság már nem a rock zene a kedvenc, viszont koncertekre továbbra is szeretünk eljárni. Ilyenkor mindenki otthon hagyja a gyerekeket, a családot és legalább egy estére kirúgunk a hámból.

A múltkor történt, hogy az egyik koncert után Péterrel, az egyik barátommal mentem haza. Mondta, hogy másnap korán kel, mert reggel viszi az autót a gumiszervizbe lecserélni a téli gumikat. Kérdeztem, hogy hol vette hozzá a gumikat, mert ez nálunk is aktuális lesz. Mondta, hogy keressek rá a Téli gumi akció ára mondatra és ott pedig válasszam a gumidiszkont.hu-t.

Én így is tettem, majd nagy meglepetésemre egy hatalmas választékot találtam gumiabroncsokból. Nagyon megnyerő volt, amit elolvastam róluk. Ez egy 100%-ban magyar tulajdonű vállalkozás, amely Miskolcon található. Már közel 20 éve foglalkoznak gumiszereléssel és értékesítéssel. Ha valaki mégsem elégedett a megvásárolt termékkel, akkor pénzvisszafizetési garanciát vállalnak. A több, mint 30 ezer féle abroncsból biztosan találunk megfelelőt motorra, személygépkocsira vagy teherképkocsira. Ez számomra nagyon megnyerő volt.

Ezuán elkezdtem végig pásztázni a téli gumi akció árakat. Remek ajánlatokat találtam és tényleg millió féle gumijuk van, az ember szinte választani sem tud. Mivel döntésképtelen voltam, így kicsit belolvastam a blogba, hátha kapok egy kis segítséget a döntésemhez.

Megtudtam az oldalról, hogy nagyon fontos a gumik minősége. Logikusan az autónak ez az a része, ami közvetlenül érintkezik a talajjal, ezért ha hirtelen kell fékeznünk vagy manővert csinálnunk, akkor rengeteg múlik a jó minőségű abroncsokon. Tehát nem érdemes kopott, rossz minőségű gumival vezetni. Például nagyon veszélyes lehet, ha egy rossz minőségű gumival csúszós, vizes úton közlekedünk. Az autó könnyen megcsúszhat és irányíthatatlanná válhat főleg télen, amikor gyakran lefagyhat az út.

Nem kell mindig a prémium vagy legdrágább gumikat megvenni. Logikusan következne, hogy ha már kifizetünk egy hatalmas összeget egy gumiért, akkor az a legjobb. Ez általában így van, de ma már a nem túl neves gumigyártók is általában nagy gumigyárakhoz tartoznak, ezért sokat javítottak a minőségükön. Nem vetekszenek a prémium minőséggel, de nem egetverő a különbség közük. Ezért talán érdemes megfigyelni a különböző tesztek eredményét és az alapján dönteni.

Ami egyáltalán nem javasolt az a használt gumik vásárlása. Bevallom őszintén, én korábban nem is gondoltam volna, hogy van olyan, aki használt gumit vásárol, de aztán rá kellett jönnöm, hogy igen van. A leírtak alapján biztos, hogy én személy szerint soha nem vásárolnék használt gumit, hiszen nem lehet tudni, hogy az illető, akitől vesszük valóban igazat mond-e róla.

A leírtak alapján alaposan átgondoltam, hogy melyik abroncsot válasszam. Leadtam a megrendelést, ki is fizettem online és pár napon belül már az új gumik voltak az autómon. Nagyon elégedett voltam mindennel.