A vízparti zenehallgatásról a pandémia alatt sem mondok le

Tudjátok, hogy mennyire szeretek zenét hallgatni, éppen ezért el tudjátok képzelni, hogy ezen a nyáron mennyire megviselt, hogy nem lehetett koncertekre menni. Sokáig gondolkodtam, hogy hogy oldjam fel ezt a frusztrációmat és hogy tegyem mégis élvezetessé ezt a karanténnal terhelt időszakot. A szüleimmel egy kertes házban élünk, így a nagy melegben felmerült az ötlet, hogy állítsunk fel egy kerti medencét. Innen már nem volt nehéz eljutnom a megoldásig, hogy a hűs vízből hallgassam kedvenc lejátszási listáimat, mintha egy Balaton parti zenei fesztiválon lennék.

Ehhez már csak egyetlen dolog hiányzott: a medence. A mai világban persze azzal kezdtem, hogy rákerestem az interneten. Rövid keresgélés után erre az oldalra bukkantam: https://www.bestmarkt.hu/kert-barkacsolas/medencek-es-kiegeszitok-c1587/medence-c1588. Bár jelenleg csak két termékük elérhető, de így első látásra mindkettő szimpatikus. Felfújhatós medencékről van szó, ami nekünk pont ideális, mert nem akartuk felásni a kertet és jobban örülünk, ha a hidegebb hónapokban sincs vele gond, így augusztus végén egyszerűen leeresztjük, kitisztítjuk és elcsomagoljuk, majd mehet a padlásra vagy a pincébe. Majd jövő tavasszal újra elővesszük amint kellően felmelegszik az idő.

Az fontos kérdés lesz, hogy a kerten belül pontosan hova is tesszük majd a medencét. Az az ajánlás, hogy egy homokos, egyenletes talajt találjunk neki. Így nem szúrhatja vagy dörzsölheti ki az alját a durvább kő felület vagy néhány kavics. Emellett nem folyik ki belőle olyan könnyen a víz, ha nem lejt a felület, amire elhelyezzük.

Azt is meg kell fontolni, hogy hogyan tudjuk majd legkönnyebben tisztán tartani a vizet. El kell kerülni azoknak a fáknak, bokroknak és virágoknak a közelét, ami könnyebben hullajtja a leveleit vagy szirmait a vizünkbe. Meg kell vizsgálnunk a tipikus szélirányt, illetve én mindenképp napos részre raknám, nem az árnyékba, hogy minél könnyebben felmelegedjen majd délelőttönként a víz.

Emellett javasolt valamilyen szűrő berendezést is beszerezni majd. Ez ugye túl nagy medence ahhoz, hogy rendszeren kicseréljük a vizét. Ezt egyszer feltöltjük június elején, egész nyáron folyamatosan és rendszeresen tisztítjuk, majd augusztus végén eresztjük csak le.

Visszatérve a két elérhető medencére, a fő különbség köztük az átmérő nagysága. Az egyik több mint három méteres, a másik csak megközelíti a két és felet. Alapvetően nekünk elég lehetne a kisebb is, de most olyan jó áron van a nagy – több mint 15 ezer forint kedvezmény van rá – hogy emiatt én már inkább abban gondolkozom.

Azt írják, hogy már akár holnap megérkezhet hozzánk, ha ma megrendelem, ami igazán szuper lenne, így nem kellene sokat várnom az első csobbanásig! Főleg, hogy a leírás szerint körülbelül 15 perc alatt össze is lehet szerelni az egészet. Na erre azért kíváncsi leszek, hogy mi mennyi idő alatt abszolváljuk ezt a feladatot a szüleimmel.

A futárszolgálat egyébként 1490 Ft-ért hozza ki nekünk, ami szerintem abszolút megéri. Így nem kell bemennünk a városba, parkolni, cipelni (10 kg a teljes súlya a csomagnak), visszajönni. Elég addig itthon üldögélni a hűs árnyékban és várni a futárt.

Azt hiszem, hogy gyorsan meg is rendelem a medencét itt a https://www.bestmarkt.hu/kert-barkacsolas/medencek-es-kiegeszitok-c1587/medence-c1588 oldalon. Szerencsére tudok bankkártyával is fizetni, így az átvételt még akár a szomszédra is rá tudom bízni, ha véletlenül pont el kellene mennem itthonról. Most már nincs más dolgom mint összerakni egy igazi vízparti válogatást a kedvenc zenéimből!