A turné autó is alapos tisztításra szorul néha

Néhány évvel ezelőtt, pár szintén zenei érdeklődésű barátommal úgy döntöttünk, hogy zenekart alapítunk. Szerettünk volna valami egyedit létrehozni, ezért saját magunk írjuk a számainkat. Bár a próbáinkon el szoktuk játszani együtt néhány közös kedvencünket, feldolgozásokat szinte egyik koncertünkön sem adtunk még elő. Először nehezen indult be a dolog, nehéz volt összeegyeztetni a próbák időpontját és helyszínét, valamint a repertoárt. Mint minden zenekar életében, a miénkben is akadtak kreatív ellentétek, az egyik tag például egy éve ki is lépett. Szerencsére a barátságunkat legalább azért meg tudtuk őrizni vele. Nem csak a próbákat, a koncerteket is nehezen beszéltük le a kezdetekben.

Leginkább kisebb pubokban, koncerttermekben zenélgettünk, és így alakítottuk ki a hűséges hallgatóságunkat. Azóta berobbant a zenekar, és rendszeresen járunk turnézni, de természetesen a kisebb fellépésekre sem mondunk nemet. Mindig örülünk, ha az emberek hallani akarnak minket és élvezik a zenénket. Turnékra, vagy más városokban való fellépésekre általában Barnabás nevű zenész társunk régi kombijával szoktunk menni. Nem régen vett egy új autót, és ahelyett, hogy a régebbit eladta volna, a zenekar szolgálatába állította. Nem a legszebb, nem a leggyorsabb, de a miénk! Igazából a kisebb hangszerek is elférnek a csomagtartóban, a dobszerkónak pedig utánfutót szoktunk bérelni, és úgy szállítjuk. A célnak tehát tökéletesen megfelel, és még klíma is van benne, ami a nyári turnékon igencsak jól szokott jönni.

Ha épp úgysem használjuk, legalább tartsuk karban az autót

Sajnos a járvány miatt a legtöbb fellépésünket vagy lemondták, vagy mi mondtuk le, de a jelen helyzetben ez a legfelelősebb döntés, amit meghozhattunk. Gondoltuk, ha már a fellépések helyett úgyis akadt egy kis szabadidőnk, és a kombi sincsen mostanában használatban, akkor kitakarítjuk és rendbe rakjuk kicsit. Kiporszívóztuk, lemostuk, és kicseréltük az üléshuzatokat. Már azt hittük, készen is vagyunk, amikor Barnabásnak eszébe jutott, hogy a vírusra való tekintettel nem ártana a klímát is kitakarítani kicsit. Elvégre is nem akarjuk, hogy mindenféle bacilusokat és egyéb kórokozókat keringessen a kocsi belső terében. Autóklíma tisztító sprayre volt szükségünk ehhez, amivel pedig éppen egyikünk sem rendelkezett, a legközelebbi autósbolt pedig elég messze volt, és valószínűleg már be is zárt volna, mire odaérünk, úgyhogy inkább elnapoltuk a klímatisztítást.

Hazaérve az interneten is rákerestem, hogy melyik lenne a legjobb autóklíma tisztító, így jutottam el az olajwebshop.hu-ra. Ők Sonax és LiquiMolly márkájú klíma tisztítókat árulnak, amik a német minőségnek köszönhetően piacvezetővé váltak. Nagyon megtetszett, hogy az egyes termékek aloldalán nem csak a termékleírást és a termékadatokat találtam meg, hanem használati utasítást, sőt még a használatukat bemutató videókat is találtam. Fel is akartam írni azért, hogyha végre eljutunk a legközelebbi autósboltba, akkor majd ezeket keressük. Ekkor megláttam, hogy az olajwebshop még házhoz szállítást is vállal, egészen jutányos áron. Hogy ez miért nem esett le elsőre, azt nem tudom, tekintve, hogy még a cégnevükben is benne van a webshop szó…

A vásárlást egészen egyszerűen, még regisztráció nélkül is megejthetem, és a személyes átvétel is lehetséges lenne. Azonban tudom, hogy mi ehhez túl lusták leszünk, úgyhogy Barna házához fogjuk megrendelni a klímafertőtlenítő terméket. Fel is hívtam, hogy szüksége lenne-e még egyéb alkatrészre, vagy tisztítószerre, mert akkor egyúttal azt is megrendelném. Szélvédő tisztítót és autó illatosítót is szeretett volna, úgyhogy ment az is a kosárba. Leadtam a rendelést, és az ígérteknek megfelelően pár napon belül valóban meg is érkezett minden, amit megrendeltünk. Azt már tudom, hogy ha legközelebb autó tisztításra adjuk a fejünket, biztosan megint innen fogunk rendelni.